Lom har vært et sentrum for reisende mellom dalene fordi det ligger strategisk til som et naturlig midtpunkt. Slik har det alltid vært og slik er det den dag i dag – en sentral plass på kartet i lange tider. Det er en geo-tag verdig!
Lom i Jotunheimen - opplev hele Norges historie på ett sted 

Lom er ikke bare et knutepunkt for reisende, men her finnes tverrsnittet av vår kulturhistorie og mesteparten av det Norge har å by på fra vill natur. Du kan nesten høre den urnorske kulturarven i restene etter vår norrøne språkdrakt som sitter igjen her.

En tidløs landsby-følelse av en bortgjemt eventyrverden fylt med brune hus og stavkirken som pakkes inn i et grønt kulturlandskap der håndverk- og jordbrukskunst går hånd i hånd. Den norrøne arven og den bevisste bevaringen av tradisjonelt håndverk, arkitektur og kunst, er røde tråder fra Loms historie som spinnes sammen i ny logo. Vi tar deg med fra formgivningene til arkitekt Johan Mayer og videre inn i Grafferbunadens søljer og filigransarbeid.

Vi trekker tråder ned fra fjellene. Vi snirkler dem etter elvens bevegelser og fører dem videre med smeltevannet som livnærer alle markene med mineraler fra isbreene. Lom er Norges tørreste plass, her regner det like lite som i Sahara, men her har fossvegane og smeltevannet fylt marker og dyr med næring fra svunnen tid. Kulturlivet her blomstrer og det satses nytt og visjonært. Logoens jobb er derfor å speile både den frodige fortiden og den spennende nåtiden. Geo-tagen er både trekkplaster, veiviser og stempel på høy kvalitet, rike opplevelser i lekne og tradisjonsrike omgivelser.

Jotunheimen event er støttet av Innovasjon Norge.
Tradisjon er musikk, og den beste musikken spilles på strenger med plekter.
Geo-tag og wine-tag, ja takk begge deler! En logo kan godt være event-full. Denne «kompassrosen» tar deg avsted til en egen verden i Norge – en verden der Asbjørnsen og Moe, Per Gynt og Kittelsen regjerer! I Lom-tradisjonene finnes altså treskjæring-, maling-, smed-, smykke- og brukstkunst. Nei, vi har ikke blåst logoen ut av belgen, men belgen kan jo blåse litt liv i giftshop-sortimentet?

    

You may also like

Back to Top