VM i Dødsing 2022 ble et spektakulært arrangement i en av verdens mestvoksende idretter! Ikke bare ble det publikumsrekord, direktesendt TV2-sending og ca. 100 millioner views, men eventet omringet hele Rådhuskaia i fet stemning til et turistrikt sentrum og en båtstappet fjord. Kunstverket i havna i år, var ikke bare dødsernes ekstremstup! M/S Bjørvika lå midt i havna med selve stupetårnet strappa på. Og med tårnet mesh-wrappet inn i selve kampen mellom Kaptein Nemo og blekkspruten, var det bare å nyte dette nautiske dødseeventyret!

Designkonsept: ikke kopiere, men ta vare
M/S Bjørvika er et kunstverk i seg selv og ble selveste Kulturbåten i Oslo i 2009. Etter noen iderunder landet vi på en løsning som inkluderte ønsket om å få hele båten og stupetårnet til å se ut som et sammenhengende kunstverk. Alt uten å forringe det eksisterende verket på den gamle vernede bilfergen.

Vi studerte stilen, objektene og fargene med mål om å ikke kopiere, men tilføye en historie som passer publikummet til VM i Døds – som primært består av unge mennesker. Vi la til edgy elementer fra vannriket og gikk for kampen mellom kaptein Nemo og blekkspruten.

Alle bilder © Silje Holter Web/FB/IG

Fakta om VM i Døds 2022
Arrangør: Døds Federation
Streaming: ca 80 millioner views på SoMe hvert av de siste årene
Publikum: VM utsolgt de 10 siste år - 5000 i publikum i år.
Verdensrekord: Ny verdensrekord satt hvert år de siste 5 årene (fra 20 meter til 31,5 m i 2022)
Heritage: Stammer fra Norge – «født» på Frognerbadet på 70-tallet
Dødsens gudfar: Bruno Hovden fra Raga Rockers
Dødsing: Ekstremsporten som tiltrekker flest ekstremutøvere. Også aktive folk fra andre idretter og OL.
Kjente ekstremutøvere som også dødser: Birk Ruud OL-vinner i Fri skiing, snowboard-VM-vinner Henning  Martinsen, parkour-profesjonell Andrew Juntunen, scooter Ryan Been, skater Kim Andre Knutsen, fallskjermhopper Axel Hennie også videre...SOME grafikk og ny VM logo

You may also like

Back to Top